Kunst in de Kerk

Tijdens de zomermaanden (juli-augustus) is er een expositie van beeldende kunst. De organisatie van deze zomerexpositie is in handen van de werkgroep Kunst in de Kerk van de Protestantse Lambertikerkgemeente te Zelhem.

Expositie 2020

expo2020

EXPO 20 - Tweede Leven

Dit jaar zijn we blij dat in "Corona tijd" het toch mogelijk is om een expositie aan u te laten zien. Onder de titel "Tweede Leven" tonen we werk van Hanneke Vleugel.

Lees meer...

Expositie 2019

expo2019

EXPO 19 - Herscheppen

De zomerexposite 2019 met de titel "Herscheppen" toont werken van Els Lemkes en Jan Opdam.

Lees meer...

Expositie 2018

expo2018

EXPO18 - Ontmoeten

In 2018 was "Ontmoeten" het thema van de expositie in de Lambertikerk.
Dit thema werd door de werkgroep gekozen omdat de kerk een verandering doormaakt. Zowel in de maatschappij als in de organisatie structuur van de Lambertikerk. De kerk verandert van zorgkerk naar ontmoetingskerk.

Lees meer...

Expositie 2017

Anneke van der Meer en Taliet van der Neut

EXPO17 - verstilde aarde 

De expositie van 2017 bestaat deze keer uit schilderijen van Taliet van der Neut uit Aalten en keramiek van Anneke van der Meer uit Toldijk.

Lees meer...

Expositie 2016

Dinie Wikkerink

UitgeLICHT 

De expositie bestaat uit foto’s van Dinie Wikkerink uit Bredevoort. Speciaal voor deze expositie maakte zij foto’s  in de Lambertikerk.

Lees meer...

Expositie 2015

Inke van Dijk

EXPO 15, de 15e zomerexpositie toonde schilderijen van Inke van Dijk en witte reliëfs van Henk Winkelman.

Lees meer...

Expositie 2014

Annie Griep

De zomerexpositie van 2014, had als titel "KERNEN" en was samengesteld uit schilderijen van Annie Griep uit Doetinchem en houtscuplturen van Will Schropp uit Duiven.

Lees meer...

Expositie 2013

Maria Koster

De titel van de expositie in 2013 was "BEWOGEN" (Mens in beeld). Werken van de Oosterbeekse kunstenares Maria Koster stonden centraal in deze expositie.

Lees meer...

Expositie 2012

Waterfoto van Betty van Engelen"Meer dan water..." was de titel van de jaarlijkse zomerexpositie in de Zelhemse Lambertikerk. Twee kunstenaars: Jan Rekker en Betty van Engelen toonden zeer uiteenlopend werk.

Lees meer...

Expositie 2011

doek van AlyBruinsmaTijdens de 12e editie van de jaarlijkse zomerexpositie in de Zelhemse Lambertikerk werden schilderijen en beeldhouwwerk van Aly Bruinsma getoond.

Lees meer...