EXPO 15

Zomerexpositie in de Lambertikerk in Zelhem

Henk WinkelmanDe Werkgroep Kunst in de Kerk van de Protestantse Lambertikerk-gemeente te Zelhem organiseerde in 2015 voor de 15e keer een expositie, deze keer met de titel EXPO 15.

EXPO 15 bestaat uit schilderijen van Inke van Dijk en sculpturen van Henk Winkelman, beiden wonend in Doetinchem. De kleurrijke schilderijen en sereen witte reliëfs zijn een goede combinatie, ze vullen elkaar aan en versterken elkaar.

De expositie was van zaterdag 4 juli tot en met zaterdag 29 augustus 2015 te bezichtigen van maandag t/m zaterdag tijdens openstelling van de kerk en op zondag rond de kerkdienst.

Een plaats van rust en bezinning voor iedereen die daar naar verlangt.
Dat is wat de Lambertikerk wil bieden aan inwoners en voorbijgangers.
De kunstexpositie moet daaraan bijdragen.

Inke van Dijk

Inke van DijkNaast beeldend bezig te zijn, maakt Inke van Dijk ook gedichten. “Mijn inspiratie haal ik uit de mens in mijn omgeving en de natuur, ook dromen spelen een grote rol. Thema’s zijn open/dicht, loslaten/verbinden, de spirituele bron die in alles en iedereen aanwezig is. Ik wil mijn gevoelens en gedachten weergeven, waarbij vooral kleur en lijn een rol spelen en in mindere mate de voorstelling.”    

Henk Winkelman

“Sinds 2005 ben ik, naast beelden in steen of brons, reliёfs gaan maken en sinds vijf jaar werk ik uitsluitend met reliёfs. Voor wat betreft vormtaal of stijl sta ik mij elke variant toe en vind het prettig om aan meerdere werken tegelijk te werken. “
De reliёfs zijn te omschrijven als abstract-geometrisch en zijn tot nu toe monotoon, geheel in wit uitgevoerd.

Ga terug