EXPO18

Ontmoeten

Zomerexpositie in de Lambertikerk in Zelhem

ontmoeten

In juli en augustus 2018 vond weer de zomerexpositie in de Lambertikerk in Zelhem plaats, dit jaar met zeer verschillende werken: 

De titel van de expositie: Ontmoeten.
Dit is op veel manieren hier van toepassing: de overgang van zorg- naar ontmoetingskerk; tussen bezoekers en kunst; tussen kunstenaars onderling; van materialen en werkvormen; van stijlen; en we hopen op een ontmoeting tussen mensen tijdens het bekijken van deze expositie.

Er is gekozen voor meerdere exposanten uit de regio Achterhoek, zodat ook hierdoor ook verrassende ontmoetingen ontstaan. De werkgroep heeft in de voorbereiding veel divers werk gezien, en ook met elkaar en de kunstenaars overlegd, dit waren al mooie ontmoetingen!

Het werk van in totaal 11 kunstenaars was te zien in deze bijzondere expositie in de Lambertikerk:
Kathleen Osborne, Marianne Appels, Anne von Drehle, Louise Bierhuizen, Dolf Bierhuizen, Leonne van Lent,  Theo Wichering, Harry Lankveld, Jan Kuppens, Gerrit Grievink en Gerrit Hengeveld.

 

De opening vond plaats op zaterdag 30 juni 2018, in de Lambertikerk om  16.00 uur en was daarna te bezoeken in juli en augustus, 

van maandag  tot en met zaterdag tussen 9.00 en 17.30 uur, en op zondag rond de eredienst.
(m.u.v. rouwdiensten of andere besloten bijeenkomsten in de kerk.)

Hieronder een korte beschrijving van de exposanten:

Kathleen Osborne

In haar schilderijen verwerkt ze ervaringen  van haar intensieve werk als coach & therapeute. Hoe reageren wij op de turbulente tijd waarin wij leven? Hoe vinden wij de weg naar onze innerlijke kern van rust terug? Als Systemisch Coach leert Kathleen die rust te hervinden en dat levert zo bijzondere inspiratie voor haar schilderijen.

Anne von Drehle

Door de jaren  heb ik met diverse (schilder)stijlen kennis gemaakt. Maar nu schilder ik  al sinds enkele jaren met overgave vrij en vlot met het paletmes op het schilderdoek met acrylverf. Mijn vrouwen ontstaan op het schilderdoek. Als ik begin met het schilderen ligt nog niets vast, het is een geboorteproces. Alles is nog open en gaandeweg worden mijn dames geboren.  Ik noem het ook wel boetseren met paletmes en verf. Veel kleurige lagen verf geven  diepte aan het beeld. Je krijgt als het ware een inkijk in het schilderproces.

Louise Bierhuizen

werkt met plezier aan keramiek en maakt kleine werken, maar ook grotere beelden die in de tuin kunnen staan. Wat haar aantrekt aan abstractie is de spanning die het opwekt met betrekking tot het eindresultaat - je werkt vanuit een ingeving naar iets toe.
Haar werk is zowel figuratief als abstract.

Dolf Bierhuizen

Heeft zijn passie voor het beeldhouwen pas op latere leeftijd ontdekt.
Een beeld ontstaat bij hem niet gedurende het beeldhouwproces maar juist ervoor door goed naar het hout te kijken en er in te kruipen. Het vormen van de beelden door de combinatie van handen – fantasie en creativiteit blijft altijd de grootste uitdaging.

Marianne Appels

vindt het een uitdaging om met viltstifen en potlood als materiaal toch sfeer en diepte neer te zetten. In deze werken op papier en doek speelt ze met lijnen, willekeurig, door accenten te zetten en lijnen te veranderen maakt ze de silly people. Ze daagt je uit om de figuren te ontdekken en van dichtbij te bekijken. 

Leonne van Lent

is al vele jaren bezig met het hobbymatig creëren van werkstukken.
Dit doet ze o.a. door het maken van beeldhouwwerken in zowel abstracte als realistische vormen. De laatste jaren is ze ook veelvuldig bezig met glaswerkstukken, waarin vaak een combinatie wordt gezocht met bestaande materialen zoals hout of metaal.

Beeldhouwerscollectief Doetinchem

bestaat uit ongeveer 35 Achterhoekse Kunstenaars. Van de volgende  leden zijn werken te zien: Theo Wichering, Harry Lankveld, Jan Kuppens, Gerrit Grievink en Gerrit Hengeveld.  Deze kunstenaars werken voornamelijk met hout zowel abstract als figuratief en ieder op zijn eigen wijze. Soms laten we ons leiden door de vorm van het hout en soms creëren we een vorm die ons aanstaat. Regelmatig komen we bij elkaar in de Gruitpoort in Doetinchem en exposeren ook gezamenlijk op diverse plaatsen in het land.

Ga terug